top of page

Köpeklerde Nasırlaşan Patiler


Nasırlaşma; patinin aşırı sürtünme, sert yüzeylerle temas veya yaraların iyileşmesi sonucu oluşan kalınlaşmış bir deri tabakasıdır. Bu durum genellikle köpeğin sık sık sert zeminlerde yürümesi veya aktif bir yaşam tarzına sahip olmasıyla ilişkilidir.

Pati nasırlaşması, köpeğin rahatsızlık duymasına ve hatta yaraların oluşmasına neden olabilir.


Pati nasırlaşmasını önlemenin bazı yolları şunlar olabilir:

  • Düzenli Bakım: Köpeğinizin patilerini düzenli olarak kontrol edin ve temizleyin. Alkol bazlı olmayan ıslak mendiller kullanabilirsiniz ya da yürüyüşlerden sonra patilerini nazikçe yıkayabilirsiniz. Böylelikle patiler toprak veya kirden arınmış olacak.



  • Yumuşak Yüzeyler: Köpeğinizin çoğunlukla sert zeminlerde yürümesini önlemek için mümkünse yumuşak yüzeylerde yürüyüş yapmasını sağlayın. Günlük yürüyüşlerinizde çimenli alanlar veya köpek parkları gibi daha yumuşak olan zeminler tercih edilebilirsiniz.


  • Koruyucu Ayakkabılar: Köpeklere özel pati koruyucu ayakkabılar kullanarak patilerini sert yüzeylerden koruyabilirsiniz. Bu, dışarıda uzun süreler geçirdiklerinde patilerini korumak için etkili olabilir. Yaşadığınız bölge de park gibi köpeklerinize elverişli alanlar yok ise pati ayakkabısı doğru bir tercih olacaktır.


  • Düzenli Veteriner Kontrolleri: Köpeğinizin pati sağlığını düzenli olarak veteriner hekim gözetiminde kontrol ettirin. Veterineriniz, pati sağlığı konusunda size önerilerde bulunabilir.

Yukarıdaki önlemler, köpeğinizin pati nasırlaşmasını azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak, şiddetli durumlarda veya sürekli sorunlar yaşanıyorsa bir veteriner hekime danışmak önemlidir. Veteriner, özel duruma ve köpeğinizin sağlık durumuna uygun tedavi veya önerilerde bulunabilir.


Unutmayın, her köpeğin pati yapısı farklıdır, bu nedenle köpeğinizin ihtiyaçlarına ve yaşam tarzına uygun önlemleri almak tüylü dostunuzun konforu kadar sizin içinde önemlidir.




16 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page