top of page

Köpeğinizin Sizi Sevdiğini Belli Eden Davranışlar

1. Eve Geldiğinizde Sizi Karşılıyorsa

Evinize her döndüğünüzde hazır bir şekilde kapı önünde bekleyen sevgi dolu bakışlarını size dikmiş birini bulduysanız tebrikler sevildiniz!

  • heyecandan çılgına dönmüş hatta bazen de çişini yapmış olabilir, bunun için ona kızmayın, bazı köpekler için bu sevgi göstergesi bile olabilir. Sadece Sabırlı olup onu sevin.

  • Sizi karşılarken köpeklerin kuyruk sallaması, zıplaması ve hatta oyuncaklarını getirmeleri onun sizi sevdiğinin en bariz göstergelerindendir.

2. Yatak Odanızda Sizinle Uyuması Köpeğinizin yatakta sizinle yatmak istemesi sevgilerini göstermenin en teslimiyetçi halleri arasında yer alır. Bunu unutmayın, çünkü uyurken en savunmasız hallerini size teslim ettiğinin göstergesidir. Bu sebeple geceleri sizden uzak duramayan bir dostunuz varsa, oldukça şanslısınız ve yeterince seviliyorsunuz. 3. Temas Kurma ve Ağırlığını Size Verme İsteği Tıpkı göz teması kurmak ve kurulan göz temasını sürdürmek gibi güven ve sevgiye dayanan bir diğer davranış da dostlarınızın size yaslanmasıdır. Sizinle temas etmeye çalışmaları kendilerini tamamen rahat ve güvende hissettikleri anlamına gelir. Korktuklarında ya da endişelendiklerinde de benzer bir davranış sergilemeleri mümkündür, bu noktada da size "beni koru" mesajını veriyor olurlar. Yapılan araştırmalar sonucunda köpekler ve sahipleri arasındaki ilişkinin bebek ve ebeveyn arasındaki iletişimle benzer olduğunu göstermektedir. 4. Eşyalarınızı Yanında Tutması- En sevdiği oyuncağı Sizinle Paylaşması Dostunuz sizin kokunuzu barındıran herhangi bir eşyayı yanında tutuyorsa (ayakkabınız, terliğiniz, tişörtünüz, vb.) Tebrikler! Seviliyorsunuz.. Köpekler, sadakat duydukları canlılardan ayrı kalmak istemezler, bu sebeple kokularını hissetmek onlara güven verir. Bu davranışı yaygın bir şekilde sergilemeleri onların doğasında vardır. Tıpkı; en sevdiği oyuncağı size getirmesi gibi. Kuyruklarını sallayarak en sevdiği oyuncakla gelmeleri düşünülenin aksine her zaman oyuna davet niteliği taşımaz. Köpekler çok sevdikleri kişilerle en sevdikleri oyuncakları paylaşmayı isterler, bu davranışla karşılaşıyorsanız büyük bir sevgi gösterisi ile karşı karşıya geldiğinizi ifade edebiliriz.


9 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page